Sådan vælger du en brugt bil på markedet i dag

Dette er et vigtigt spørgsmål for mange danskere, da køb af en brugt bil ofte er nogle af de største investeringer man laver. Følg disse otte råd for at sikre, at du får den bedste brugte bil på markedet i dag.

1. Lav research før du går ud for at se på biler. Hvis der er et mærke eller en model, som du gerne vil købe, så undersøg priser og andre kunders anmeldelser og anbefalinger. På den måde kan du undgå store overraskelser efter at have købt bilen.

2. Forhør dig hos venner og familie om biler, som de kender og har kendskab til ved køb af brugte biler. Du kan da nemmere vurdere, om det er den rigtige type bil for dig.

3. Tjek for evt. skader. Undersøg samvittighedsfuldt hele bilen, så du ved hvad du går ind til – fejl kan opstå – men ønsker du det bedste valg, skal du tjekke alle skader, sagde deler eller fejl som sælger måske ikke nævner noget om.

4. Kør en testtur og vær villig til at stoppe og tage en lille pause ud af bilen – jo længere distance jo bedre – besigtig undervejs gearkassen, styretøjet og selvfølgelig motorområdet.

5. Nyd en god sludder med selgeren om bilens historie. Udover at få relater gode historier fra selgeren af bilen, vil du herfra forhåbentlig finde svar på mange af dine spørgsmål omkring bilens baggrund og historie som sælger har været igennem med den pågældende model/mærke – ved at vide disse ting kommer man mere ind på selve produktet fra starten af og ikke lade sig overraske undervejs

6.Tjek op på papirerne! Det er meget vigtigt at undersøge dokumenterne grundigt for eventuelle skjulte gensalgsvilkår fx kilometertallet (gerne bekræftelsen fra selgeren) eller eventuelle ingeniørerklæringer der skal medfølger de forskellige modeller.

7. Fortsæt med at gensynsarbejdet! Tjek motoren for evt. usundheder eller ridser, rustproblemer eller ligger der maksimal service der skal udført? Som forbruger har man retten til fri inspektion ved krav om formidling/ombytning skal det udfyldes enten som deltagelse i syn osv., men husk prisen aftales under anden privatsalgsvilkår ses på som angivet fra staten også

8. Sidst men ikke mindst – lav et udbud! At lave et rigtig godt bud er baseret på netop de numre/data der er blevet talgt ud fra 1-7 punkter ovenfor, da det altid er god tiltrods retningslinier der fastholder os i det daglige liv, til trods for mange begynder stressundergangens dilemmaer ses her ”bedste rute” noget som brugte bilsmarkedet har brug for i disse tider!

Vil du gerne købe en brugt bil, men er usikker på, hvad du skal se efter? Det er ikke så svært at finde den rette bil på markedet i dag, hvis du kender dine behov og har sat dig grundigt ind i, hvad der er på markedet.

Første skridt er at være 100% sikker på, hvilke krav du har til din bil. Vælg mellem brugte biler af forskellige modeller og mærker, der passer til dine behov. Skriv ned, hvilke krav du har og husk også at notere økonomiske begrænsninger.

Når du har lavet dine kriterier, skal du undersøge markedet grundigt. Læs alt om modellerne online eller se anmeldelser af bilerne. Det kan også være en god idé at tage en testkørsel – her skal du måske betale for at prøvekøre bilen. Men det er det værd for at sikre dig, at den kører ordentligt.

Du kan også få hjælp fra en specialiseret mekaniker, der kan checke bilen grundigt. De kan fortælle dig, hvis der er noget akut reparation eller opgraderinger som vejen leder. Bemærk desuden servicehistorien for bilerne – det kan give et godt indblik i eventuelle problemer med bilen.

Endelig skal du ikke lade dig overraske af intetsigende salgspriser. Er prisen meget lav? Er det alt for godt til at være sandt? Spar ikke penge på inspektionen – med disse råd i tankerne har du nu alle de værktøjer, du har brug for til at finde din nemme drømmebil!